top of page

Рут-Констанс Койнарска

Рут-Констанс Койнарска

Екстравагантна личност, опитваща нови и нови хоризонти през досегашния си житейски път. Завършила съм музикално училище с класическо пеене. Участвах в Гласът на България сезон 7. Развивам се в сферата на музиката, дигиталните комуникации, пиар и НПО сектора, в частност искам да работя с жени и деца пострадали от трафик или насилие като цяло.

Работила съм в бранда на Христо Стоичков. Поддържах сайта и комуникирах с клиенти и посредници. До момента работя в Сдружение ‘’Самаряни” в Кризисен център ‘’Самарянска къща’’ подкрепяща жени и деца, пострадали от домашно насилие, като и  участвам активно в създаването на кампании, свързани с интересите на сдружението. (кръводарителски акции, Кризисен център, Наблюдавано жилище) 

Познаване на НПО сектора в България; специфики при комуникиране на каузи и активизъм; среда, послания и публики; канали за комуникация и медиа микс; видове съдържание; журналистически принципи за работа с информация; комуникационни инструменти и възможности в онлайн среда; индикатори за измерване на ефекта и др. Изграждане и управление на дигитален профил; създаване на комуникационна стратегия и план за реализация; визуализиране и брандиране; дизайн на съдържанието според целите, каналите и публиките; креативност при ангажиране на публики и дигитален сторителинг за постигане на ефективно въздействие; управление на ресурси; реализиране на кампании и др.

Искам да се занимавам с хора, жертви на насилие. Трафик, домашно насилие. Мога да допринеса и към частни кампании за определени хора изпаднали в житейска беда, като изготвя цялостна дарителска кампания, достигаща до голям брой хора.

Гордея се със създаването на дарителска кампания в помощ на моя приятелка, която загуби левия си крак в инцидент. Кампанията имаше успех през 2021г., набрани бяха 100 000лв за възстановяването й. Беше под надслов ‘’С Диди съм, за крачка напред’’.

В следствие на успеха от кампанията, бях отличена с приза ‘’Добрият Самарянин’’ за 2022г. Церемонията по награждаване се проведе в гр. Стара Загора при Държавна Опера.

Гордея се със сърцето, което имам за хора нуждаещи се от кръвопреливане. Дарявам кръв безвъзмездно и изключително често, като и  участвам активно в кампании популяризиращи безвъзмездното кръводаряване.

Създадох клип, който подкрепя академия ‘’Анди и Ая’’ за деца с увреден слух, намираща се в гр.София. В този клип целя да подкрепя развитието на деца с увреден слух, като освен че закупих продуктите, които предлага академията под формата на книги, говоря и на жестов език.

Създадох втора индивидуална кампания с името ‘’За да продължи живота на Йовчо’’, за човек който се нуждае от трансплантация на черен дроб. До момента има събрани 100 000лв, но трябват още 60 000, за да се състои. До момента след провеждане на благотворителен концерт, базар, дрифт събитие и излъчването им в медията, имаме поставени дарителски кутии.

В личен план се гордея с участието си в Гласът на България сезон 7 , като там създадох много приятелства и научих много неща свързани с музикалния ми път. След участието си, създадох песен колаборация с местни рапъри. До този момент предстои да издам нова авторска песен.

Отбелязвам като постижение и работата си в момента в Кризисен център ‘’Самарянска къща’’, подкрепящ жени и деца пострадали от насилие. Тук уча много за хората и психологията на човек. Уча се и на нови комуникативни умения около каузите и събитията, които организираме в Сдружението.
337539355_159450397014539_4506917025129163956_n
.mp4
Download MP4 • 6.66MB


333362142_726339042265522_6531707695715530964_n
.mp4
Download MP4 • 8.22MB